قدمت جرایم دریایی به اندازه عمر خود این صنعت است. بسته به زمان غالب آن ، ماهیت جرائم دریایی در طول سالیان, بسیار تغییر کرده است اما پیامدهای آن به همان شدت باقی مانده است. جرایم دریایی نه تنها تهدیدی برای کل امنیت دریایی کالا و افراد در صنعت محسوب می شود ، بلکه از نظر اقتصادی نیز ناکامی های بزرگی را به کل صنعت دریایی وارد می کند.
بیایید نگاهی به فعالیت های مختلفی بنام جرایم دریایی بیندازیم:
در حال حاضر ، چندین جرم دریایی وجود دارد. همه آنها در عمل متفاوت هستند اما نتیجه نهایی یکسانی دارند, از دست دادن جان و مال. برخی از این جرایم عبارتند از:

 

۱٫ دزدی دریایی:
دزدی دریایی همچنان یکی از بزرگترین جرایم این صنعت است. از ایجاد خسارات مالی عظیم گرفته تا آسیب رساندن به پرسنل کشتی ، باعث می شود تا دزدی دریایی در دریا احتمالاً مشهورترین جنایت دریایی و تهدیدی بزرگ برای امنیت دریایی قلمداد گردد.

۲٫ ورود غیرمجاز به آبهای یک کشور:
برای ورود هر کشتی به مرز دریایی یک کشور ، کشتی باید از دولت آن کشور اجازه بگیرد. کشتیرانی بدون اجازه در آب های این کشور یک جرم دریایی است و در همه کشورها مجازات دارد.

۳٫ قاچاق گیاهان و حیوانات نادر:
به دلایل قرنطینه ای عمدتاً ، وارد کردن گیاهان یا حیوانات عجیب و غریب و کمیاب به کشور بدون داشتن مجوز رسمی برای هر کشتی, قانونی نیست. انجام این عمل جرم قابل مجازاتی است که در برخی موارد مجازات از جریمه نقدی تا حبس چند ماهه در پی دارد.

۴- قاچاق مواد مخدر:
یکی از متداول ترین انواع جرایم دریایی است. آوردن مواد مخدر غیرقانونی از طریق کشتی و توزیع بیشتر آنها به یک جرم جدی دریایی تبدیل گشته است.

۵- حمل غیرقانونی سلاح و مهمات:
به دلیل حساس بودن این کالاها ، فقط برخی کشتی ها مجاز به حمل سلاح و مهمات حتی برای اهداف حمل و نقل هستند. آوردن اسلحه در کشتی که حمل اسلحه در آن ممنوع است سرپیچی از قوانین بوده و مجازات در پی دارد. همچنین ، کشتی هایی که برای حمل و نگهداری چنین موادی به خوبی مجهز نباشند ، ممکن است در معرض خطر تصادفات دریایی و به خطر انداختن جان دیگران در اطراف شناور باشند.

۶٫ فرار مالیاتی:
فرار مالیاتی مشهور به جرم سفید دریایی از آنچه گفته خواهد شد شایع تر است. تعداد مالکان و چارترر کشتی ها که سعی در فرار از مالیات از طریق ارائه اسناد نادرست یا نمایش نادرست مواد محموله دارند ، به سرعت در حال افزایش است که تهدیدی برای امنیت دریایی است.

۷٫ کشتیرانی یا ماهیگیری در مناطق غیرمجاز:
حضور کشتی در یک نقطه غیرمجاز برای هر هدفی یا ماهیگیری در مناطقی ممنوعه و محافظت شده یک جرم دریایی است و قانون مجرمان را بر اساس ضوابط خاص آن کشور مجازات میکند. نه فقط این ، جرایمی از این دست اغلب منجر به حوادث دریایی می شود که بسیار راحت می توانند به یک فاجعه عظیم تبدیل شوند.

۸- تخلیه در آبهای اقیانوس:
آلودگی دریایی یک مسئله جدی است و تقریباً همه کشورها سیاست های سختگیرانه ای را علیه کشتی های تخلیه فاضلاب یا روغن در آبهای ساحلی خود اعمال می کنند.

۹٫ قاچاق انسان:
موارد “استو اوی” یا مسافرقاچاق در صنعت دریایی بسیار معمول است. سفر به کشور دیگری بدون مجوز از کشور مربوطه یک جرم سنگین دریایی است.

::: راه های بهبود امنیت دریایی:
جرایم فوق به طور روزمره تهدیدی برای امنیت دریایی است. با وجود همه تلاش ها ، امنیت آب ها هنوز آسیب می بیند. دلیل اصلی آن این است که این جنبه ای بسیار گسترده و بدون مرز مشخص است. عدم وجود یک سیستم منسجم با همکاری ناکارآمد بین کشورها نیز دلیلی بر این است که این جنایات همچنان در صنعت دریایی به چشم می خورند. برخی از راه های مبارزه با جرایم دریایی عبارتند از:
• نظارت بهتر
• استفاده از ردیابی ماهواره ای
• وضع ضوابط و مقررات سختگیرانه تر
• نظارت کارآمدتر بر کشتی ها و بنادر
• خدمات قرنطینه بهتر
خبر کشتی های ربوده شده یا قاچاق مواد مخدر به کشورها خبرهای شایع تری است لذا مهم است که کشورها به منافذ موجود در سیستم های امنیتی خود پی ببرند و راه هایی برای خنثی کردن آنها پیدا کنند.

 

 

ترجمه شده از: توسط سی تایم از بینش دریایی